Advertisement

Hoe huisdieren ons beter maken

Naast dat ze gewoon schattig en leuk zijn, kunnen huisdieren een enorme impact hebben op onze gezondheid en ons welzijn. Tijd doorbrengen met en het grootbrengen van een huisdier, zoals katten, honden en anderen, kan nuttig zijn bij het verminderen van het ontstaan van bepaalde ziekten en het aanzienlijk verbeteren van onze mentaliteit en emoties. De versterkende eigenschappen die huisdieren aan onze dagelijkse levensstijl bieden, zijn enorm en hiermee moet rekening worden gehouden bij de beslissing om al dan niet een huisdier te bezitten. Hier zijn vier specifieke manieren waarop een huisdier u ten goede zal komen.

Drukvermindering
Het is goed gedocumenteerd in verschillende onderzoeken en ervaringen, dat het bezit van een kat of hond wonderen kan doen voor stressniveaus. De simpele handeling om ze te aaien geeft je een positief en ontspannend gevoel, dat door je hele lichaam kan weerklinken. Deze verlichting verlaagt daarom de bloeddruk en veroorzaakt de afgifte van ontspanningshormonen in het lichaam.

Meer positiviteit, minder negativiteit
Er gaat niets boven naar huis gaan na een slechte dag, alleen om te worden begroet door een snel kwispelende staart, uit de hand gelopen opwinding en onvoorwaardelijke liefde. Afgezien van het specifieke fysieke aspect van opgeslokt te worden door zulke aanbidding, kan het nadenken over huisdieren gevoelens van negativiteit bij ons verminderen. Studies tonen aan dat mensen met huisdieren beter in staat zijn om te gaan met negatieve sociale triggers en uit slechte interacties komen en zich net zo gelukkig voelen als vóór de negatieve ervaring.

Ze maken ons actiever
Als er iets is dat dieren meer willen dan wat dan ook, dan is het onze aandacht en genegenheid. De hele dag zitten en tv kijken is geen optie meer, want uw hond of kat doet er alles aan om u ermee te laten spelen. Naast de bruikbaarheid, toont onderzoek ook aan dat eigenaren van gezelschapsdieren de neiging hebben om een actievere en gezondere levensstijl te hebben dan niet-eigenaren, vooral als ze de noodzaak van dagelijkse wandelingen overwegen, om te halen of zelfs naar het park te gaan om een beetje te rennen!

Het zijn sociale magneten
We zijn er allemaal schuldig aan. Zie de meest schattige puppy van veraf als je over straat loopt en expres naar de eigenaar manoeuvreert, gewoon om een snel huisdier en wat liefde te krijgen. Het spreekt voor zich dat dieren veel aandacht en sociale interactie trekken. Gezien de positieve impact die deze dagelijkse interacties kunnen hebben op de psyche en interne gevoelens, kunnen huisdieren fungeren als magneten die gelijkgestemde en huisdierminnende mensen brengen. Dit zijn niet alleen natuurlijke gesprekstriggers, maar ze betekenen ook voor anderen dat je een meer open en vriendelijke persoon bent, simpelweg vanwege de aard van het eigendom van een huisdier en de verantwoordelijkheden die daarbij horen.

De impact die een huisdier op ons leven kan hebben, gaat veel verder dan veel oppervlakkige gedachten. Natuurlijk is het hebben van een metgezel een goede zaak, maar de algemene voordelen van het bezitten van een huisdier gaan veel verder dan wat veel mensen denken. Of het nu gaat om fysieke activiteit, emotionele en mentale stabiliteit of sociaal leven, huisdieren hebben de neiging ons meer in balans en comfortabeler te laten voelen met onze gevoelens en emoties. Als u een huisdier overweegt of al heeft overwogen, zorg er dan voor dat u rekening houdt met deze levensverbeterende factoren.


Advertisement


Advertisement