Advertisement

Hoe licht in te pakken voor gemakkelijke reizen

Reizen was in die tijd een zeer luxe tijdverdrijf. Beelden van een elegante socialite naast stoomtrolleys en bagage die bij een privéjet staan, komen voor de geest – een groot verschil met de reizen van vandaag. Handbagage is streng en reizigers kunnen een toeslag verwachten voor het meenemen van extra of te grote bagage in vliegtuigen, treinen en cruiseschepen. Dus hoe overwin je de strijd tegen de reisbult? Het is vrij eenvoudig. Hier zijn enkele geweldige tips.

 1. Investeer in goede handbagage
  De enige keer dat u “grote” ruimbagage moet meenemen, is, nou ja, bijna nooit. Tenzij je op vakantie gaat van 3 maanden en je kleding moet rouleren, is handbagage voor de meeste mensen voldoende.
 2. Neem genoeg kleding mee voor een week
  Zeven dagen kleding en schoeisel zijn voldoende voor bijna alle reizen van zeven dagen of meer. Waarom? U kunt uw kleding wassen in de gootsteen van het hotel of naar een plaatselijke wasserette gaan. Als je een stomerij nodig hebt of geen zin hebt om met de was te knoeien, stuur je vuil naar de wasservice van het hotel. Het is op de lange termijn goedkoper en handiger dan het dragen van een koffer van 30 pond als je maar de helft of minder nodig hebt.
 3. Breng eenvoudige kleding van synthetische vezels mee
  Denk bij kleding aan minimalistisch en synthetisch. Voor heren: twee overhemden, twee broeken, twee paar schoenen (een casual jurk, een casual atletisch paar), een jas, sokken en drie paar ondergoed. Voor dames, twee broeken, een eenvoudige zwarte jurk die zowel “omhoog” als “omlaag” kan worden gedragen, twee overhemden, een jas, sokken en drie paar ondergoed. Damesschoenen (twee paar) zijn een paar schoenen of vrijetijdsschoenen en een paar vrijetijdsschoenen. Natuurlijk, dat klinkt niet als veel, maar als je je aan de wasregel houdt, is dat alles wat je nodig hebt. Synthetische materialen drogen sneller en kreuken minder dan die gemaakt met natuurlijke vezels zoals katoen, linnen, zijde en hennep.
 4. Reis niet met toiletartikelen
  Koop ze wanneer u uw bestemming bereikt. Dit bespaart u gedoe op de luchthaven, het gewicht van bagage en het gevaar van morsen en vloeistofongevallen die de inhoud van uw bagage kunnen beschadigen.
 5. Pak geen medicijnen in
  Verpak nooit voorgeschreven en vrij verkrijgbare medicijnen in zakken die u niet bij zich heeft. Het is vrij duidelijk waarom. Het is ook essentieel om geneesmiddelen op recept in hun originele verpakkingen te vervoeren met al uw informatie (evenals die van uw arts en apotheek). Denk niet dat u tijd bespaart door uw medicijn in een pillendoosje te doen en de originelen thuis te laten. Beveiliging kan heel goed elke niet-identificeerbare pil of substantie in beslag nemen. Je kunt ze organiseren in een bunker als je eenmaal op je bestemming bent geland.
 6. Optimaliseer de verpakkingsruimte
  Doe geen dingen als je naar bed kunt. Buig niet als u kunt buigen en rollen. Willekeurig kleding in een koffer gooien neemt veel meer ruimte in beslag dan opgevouwen of opgevouwen en opgerolde kleding. Als u vacuümcompressiezakken kunt bemachtigen, geweldig! Deze tassen kunnen je kleding ook beschermen tegen vuil of vlekken die ze kunnen oplopen als je vloeistoffen of toiletartikelen bij je hebt die morsen of exploderen.
 7. Bescherm uw persoonlijke gegevens
  Als u naar het buitenland reist, bewaar dan kopieën van uw paspoort bij u of op een plaats die fysiek gescheiden is van waar u ze normaal gesproken zou dragen. Laat ook kopieën achter bij wie thuis is. Waarom? Als uw portemonnee/portemonnee wordt gestolen, heeft u kopieën van uw paspoort bij u. En als die back-up zoekraakt of wordt gestolen, kan je thuiscontact vrij eenvoudig een afbeelding naar je smartphone sturen.

Als je eenmaal “licht” leert reizen, zul je waarschijnlijk nooit meer terugkeren naar de traditionele manieren van inpakken en vervoeren van bagage. Houd het simpel, houd het licht, en je rug (en je gezond verstand) zal je dankbaar zijn!


Advertisement


Advertisement