Advertisement

Hoe u een huisdier voor uw baby kunt introduceren

Hoe presenteer je je baby aan je huisdier? Als er binnenkort een nieuw dier bij uw gezin komt, moet u zich vooral voorbereiden op de overgang. Baby’s en huisdieren kunnen een lastige combinatie zijn en u moet een proactieve aanpak volgen voordat u een dier mee naar huis neemt.

Onthoud dat wanneer een baby het dier ontmoet, het op het eerste gezicht geen liefde is.

Presenteer ze met zorg
De eerste ontmoeting tussen uw huisdier en uw baby kan de toon zetten voor de relatie. Bij het introduceren van de baby bij het dier, is het raadzaam om op zijn niveau te komen en hem te laten ruiken. Huisdieren ruiken om nieuwe geuren te herkennen. Trek uw baby niet tenzij het dier zich agressief gedraagt.

Maak het dier ongevoelig voor nieuwe geluiden, geuren en uitzichten
Baby’s klinken en ruiken anders dan volwassenen. Huisdieren zijn meestal gewend aan de geuren en geluiden van volwassenen. Het is raadzaam om het dier ongevoelig te maken voor het geluid en de geur van de baby, zodat hij niet gestrest raakt wanneer je het dier aan hem presenteert.

Leer de basis van beveiliging
Voordat u de baby bij het nieuwe huisdier introduceert, is het belangrijk dat u de basisprincipes van veiligheid leert. Laat de baby nooit alleen achter met een huisdier, want zelfs de zachtste dieren kunnen onvoorspelbaar reageren. Stel grenzen aan de toegang van uw huisdier tot uw baby. Houd het speelgoed gescheiden.

Breng uw huisdier naar een dierenarts
Plan een bezoek aan de dierenarts voor een volledig onderzoek om er zeker van te zijn dat het dier geen niet-gediagnosticeerde gezondheidsproblemen heeft.

Baby’s zijn gevoelig en als je een dier hebt met een gezondheidsprobleem, kan het moeilijk en stressvol zijn. Behandel het dier als het gezondheidsproblemen heeft voordat u het aan de baby presenteert. Het is raadzaam om alleen gezonde dieren met uw baby te laten spelen.

Help baby’s en huisdieren zich te binden en tot rust te komen
Laat ze samen spelen. Geef uw huisdier evenveel aandacht als het speelt. Als ze het gevoel hebben dat ze erbij horen, zullen ze minder snel handelen. De baby zal zich aanvankelijk niet bewust zijn van de aanwezigheid van het dier, maar zal na verloop van tijd een vriendelijk en liefdevol wezen beginnen te ontdekken. Een huisdier kan voor nieuwe sensaties zorgen, die de ontwikkeling van de baby kunnen bevorderen.

Wanneer de baby begint te kruipen en te lopen, moet je uiterst voorzichtig zijn. Huisdieren zijn vaak speels en als ze de baby voor het eerst zien kruipen of lopen, kunnen ze opgewonden raken en erop springen. Let goed op om de twee tegen gevaar te beschermen.

Een huisdier of een nieuwe baby maakt veel huishoudelijke veranderingen en het is het beste om voorbereid te zijn. Haast je nooit met dingen, want het kost tijd voor de baby en het dier om een band op te bouwen. Wees geduldig en doe het stap voor stap. Zorg ervoor dat ze regelmatig met elkaar communiceren en zich prettig voelen bij elkaars aanwezigheid. Na verloop van tijd zullen de baby en het dier een band en vriendschap ontwikkelen die een leven lang meegaan.


Advertisement


Advertisement