Advertisement

Waar u op moet letten voordat u een kat krijgt

Uitzoeken welk huisdier het beste is voor u en uw gezin, is geen reis die lichtvaardig moet worden genomen. Honden, katten, schildpadden, vogels en reptielen behoren tot de meest populaire huisdieren. Hiervan zijn katten de belangrijkste appartementvriendelijke en algemeen toegelaten huisdieren in gecontroleerde woonsituaties. verhoog dat het bekende onweerlegbare feit dat katten onafhankelijk zijn en niet veel zorg nodig hebben, zoals honden of vogels, en katten kunnen net de perfecte pluizige toevoeging aan uw gezin lijken. Maar geen huisdier is ideaal. Hier zijn zeven bezittingen die u moet overwegen voordat u een kat mee naar huis neemt.

1.Allergieën
Weet je of je allergisch bent voor katten? Het is niet een aandoening waarmee je noodzakelijkerwijs geboren bent, en het kan op elk moment en zelfs tussen verschillende kattenrassen naar boven komen. Voordat u een kat naar huis brengt, moet u zich laten testen op kattenallergieën. het zal de moeite en het mogelijke liefdesverdriet achteraf besparen als u ontdekt dat u allergisch bent en u uw kat moet terugbrengen.

2.Betrokkenheid
Katten leven over het algemeen van 13 tot 18 jaar oud, en velen leven in de twintig. Het hebben van een kat kan een enorme tijdsbesteding zijn, dus bevestig dat je je ervan bewust bent voordat je het adopteert. op dezelfde opmerking, kan overbevolking binnen ons een groot probleem zijn, dus doe uw deel om het te reguleren door uw kat te laten steriliseren of castreren.

3.Verzorging
Katten krabben. Het is geen obsessief-compulsieve stoornis, maar eerder een gewoonte die hun poten gezond houdt. Terwijl katten het tapijt, uw meubels en andere oppervlakken krabben, helpt het hen om de buitenste nagellaag af te werpen en een nieuwe klauw over te brengen. Om dit proces te ondersteunen, doet u twee dingen: de nagels van uw kat minimaal één keer in de drie weken knippen, zodat ze niet alles om hen heen vernietigen, en ze een stevige krabpaal bieden die ze naar hartenlust zullen vernietigen.

4.Must-haves
Elke kat moet een gedelegeerd bed hebben om in te slapen, hoewel hij / zij uw schoot of de bank kiest. bevestig dat uw kat een juiste ID op zijn halsband heeft en een actuele microchip voor het geval hij ontsnapt uit uw huis. Voer- en waterschalen, naast verzorgingsgereedschap en een kattenbak, maken de must-haves voor uw kat compleet.

5.Kitty Nest
Als uw kat een binnenkat is, heeft hij op elke verdieping van uw huis een kattenbak nodig. En houd hier rekening mee: de meeste katten gebruiken geen volle of onreine kattenbak, dus je moet ijverig zijn om de rommel eruit te scheppen en de doos onberispelijk te houden. Gasten bij u thuis zullen u ook hartelijk bedanken.

6.Giftige stoffen
Veel kamerplanten zijn vaak giftig voor uw kat, dus vervang ze door zijden versies. En hoewel je misschien zou denken dat katten alles kunnen eten, is dat niet waar. Avocado’s, druiven, rozijnen en vlees zijn schadelijk, dus houd ze in de minste tijd buien bereik.

7.Vaccinaties
Katten zijn vatbaar voor katachtige aids, leukemie, hondsdolheid en andere dodelijke ziekten. Raadpleeg uw dierenarts om er zeker van te zijn dat uw kat correct is geïmmuniseerd.

Het bezit van huisdieren is misschien een verplichting, maar er gaat niets boven de onvoorwaardelijke liefde die je wederzijds krijgt. U en uw gezin zullen er de komende jaren baat bij hebben; en als je adopteert vanuit een asiel in plaats van een dierenwinkel of fokker, red je ook een leven.


Advertisement


Advertisement